Tv-bänkar

Om man har en TV med diverse tillhörande teknik är det vettigt att skaffa en TV-bänk till den, då dessa möbler är avsedda för just TV-apparater och teknikprylar och därför kan skydda allt detta på bästa vis och även innehåller mycket förvaring i många fall. Detta gör att man kan göra resten av rummet som en TV-bänk ställs i prydligare tack vare att man kan ställa undan saker i TV-bänken.

 

Alla TV-bänkar är dock inte lika bra. För att du ska hitta en så bra TV-bänk som möjligt, bör du därför hålla utkik efter:

Rätt storlek

Dvs. vare sig för stor eller för liten för dina behov och för det rum där den ska stå. TV:n måste trots allt rymmas på TV-bänken och gärna ha lite utrymme vid sidan om också, men samtidigt måste möbeln förstås kännas rätt proportionsmässigt med de andra möblerna man har. Detta innebär att den med mestadels små och nätta möbler i rummet i övrigt helt bör välja en mindre och nättare TV-bänk medan den med större och mer robusta möbler bör välja en större variant.

Man bör även utgå ifrån rummets storlek när man gör sitt val, för större rum gör ofta att mindre TV-bänkar känns lite bortkomna, medan mindre rum inte riktigt klarar av att hantera väldigt stora TV-bänkar, som lätt kan verka ta upp hela rummet. Storleken på TV-bänken man köper är därför en av de allra viktigaste faktorerna att tänka på, fast alla inte inser det.

 

Rätt form

Detta hänger dels ihop med estetiska faktorer, dvs. vad som blir snyggast, men även med platsen där du vill ställa din TV-bänk, för de flesta av oss vill givetvis att TV-bänken tar upp minimalt med plats. Vet du därför att du vill ställa TV-bänken i ett hörn, ja, då måste du välja en hörnmodell. Vill du däremot ställa den rakt upp och med mot en vägg, ja, då kommer förmodligen en rak och smal variant att fungera bäst. Med andra ord kan det ofta krävas att man väljer en plats för TV-bänken för att man ska kunna välja den rätta formen.

 

Tillräcklig max. vikt

Framför allt viktigt för den med en tyngre TV samt för den som planerar att ställa väldigt mycket prylar på TV-bänken. Det är nämligen inte alltid, framför allt om man väljer en nätt variant tillverkad av ett lätt material som plast, som alla TV-bänkar klarar av att bära upp hur mycket som helst nämligen.

 

Rätt höjd

Du vill nämligen att TV:n ska hamna i ögonhöjd (när du sitter förmodligen, för de flesta tenderar ju att göra det när de ser på TV) när den står på bänken. Allt för många vet inte om detta och väljer därför allt för höga TV-bänkar, vilket dels ofta är irriterande när man tittar på TV, men även kan göra att man får ont i nacken med mera. Så gör inte detta misstag utan titta noga på höjden när du gör ditt val!