Soffbord

Ett av de vanligaste misstagen som folk gör när de köper ett soffbord är att välja ett soffbord i fel höjd, vilket kan vara väldigt irriterande, i den mån att man ofta byter ut soffbordet efter bara en kort tid efter att man skaffat det, bara för att man upptäckt att höjden är helt fel. Det är därför viktigt att man lägger ned lite tid och möda på att se till så att höjden på ett soffbord man köper blir rätt från början. Men hur gör man egentligen det? Här kommer några riktlinjer att försöka följa:

 

Se till så att höjden vare sig blir för hög eller för låg

Båda hållen är nämligen irriterande på olika vis, så man måste se upp med båda delarna, helt enkelt.

Kom ihåg att den optimala höjden är en smaksak också

Vissa föredrar lite högre soffbord, medan andra tycker att lägre varianter är att föredra av olika anledningar. Du måste därför alltid fråga dig själv vad just din preferens gällande detta är. Är du inte säker på detta, kan du alltid testa dig fram i möbelbutiker, genom att provsitta vid soffbord av varierande höjd. Men glöm alltså inte att det kan vara ett misstag att gå allt för mycket på någon annans rekommendation gällande höjden!

 

Titta på soffans eller fåtöljens sittdyna

Bäst blir det nämligen om soffbordets höjd är i ungefärlig höjd med sittdynan på den sittplats som ska stå vid den, vare sig det rör sig om en soffa eller fåtölj. Om sitthöjden och bordsytan håller samma nivå ungefär åtminstone kan man nämligen använda soffbordet på flest olika sätt, och ett soffbord med så flexibla användningsområden som möjligt brukar vara att föredra.

Kan du inte hitta ett soffbord som har exakt samma höjd som sitsen på din soffa eller fåtölj, försök hålla soffbordets höjd så nära denna höjd som möjligt åtminstone, då allt för stora avvikelser dessa höjder emellan kan skapa olika sorters problem.