Sängar

Många av oss har problem med sömnen, och att se till så att man har rätt säng kanske inte löser alla sömnrelaterade problem, men det kan inte skada åtminstone. Det är därför inte konstigt att allt fler väljer att satsa mer på sina sängar, men tyvärr råder det en hel del oklarheter kring vad en bra säng med allt det innebär är, så här kommer några tips som vi hoppas ska kunna hjälpa alla som behöver välja en ny säng på traven:
Prata med kunnig personal

Detta betyder att det är bäst att fysiskt besöka en återförsäljare av sängar och tala med personalen där. På så vis får man mycket information som man förmodligen aldrig hade kunnat lära sig annars. Detta betyder inte nödvändigtvis att man måste köpa en billig säng av den personal man talar med, men det är ett bra sätt att lära sig mer om sängar i allmänhet på. Sedan kan man alltid köpa sängen någon annanstans om man inte är helt nöjd med det utbud som finns just hos den återförsäljare man besöker.

 

Sätt en budget

Och kom när du gör detta ihåg att en bra säng och en bra madrass ofta kostar en hel del pengar, men att du samtidigt kan ha detta i många år framöver, så det är en långsiktig investering det rör sig om, på ett helt annat vis än många andra möbler man köper till hemmet. I många fall är sängen och den tillhörande madrassen den dyraste möbeln av alla i ett hem, så förbered dig på att det kommer att kosta lite grann. Är det så att du inte har pengar för detta just nu, avvakta istället hellre med köpet istället för att köpa något som inte är väldigt bra just nu.

Prata gärna med en ryggspecialist innan du väljer en madrass

Framför allt om du har problem med rygg eller liknande, för beroende på vad det är för problem du har, hur mycket du väger med mera kan olika madrasser vara olika lämpliga för dig. Den som väger mycket behöver t.ex. en mer fast madrass än en lätt person och så vidare. Dessutom har vi alla olika kroppstyper vilket gör våra behov mycket individuella.

 

Byt inte bara din madrass om sängen är gammal

Då kan det vara så att madrassen formar sig efter sängen och att även en ny madrass är problematisk. Har du inte bytt säng på länge är det därför ofta dags att byta både säng och madrass som ett helt paket istället för att bara skaffa en ny madrass.

 

Titta på garantierna

På både sängen och madrassen. En lång garantitid är nämligen inte ovanlig och är i regel ett bra kvalitetstecken, vilket kan göra att en viss säng eller madrass är att föredra över en annan.

 

Kom ihåg var sängen ska stå

Och därmed hur mycket plats den får lov att ta upp för att fortsatt kunna vara funktionell. Du vill kunna röra dig fritt runt sängen men samtidigt vill du inte att sängen ska vara för liten och se bortkommen ut i rummet, med mera. Genom att ha rummet i åtanke är det ofta lättare att hamna rätt både stilmässigt och storleksmässigt.