Barbord

Barbord kan kosta en hel del, men det går även att hitta ganska billiga varianter av dem. Det är dock inte helt självklart för alla hur man egentligen hittar billiga barbord, vilket gjort att vi satt ihop en guide med några bra råd för alla som vill göra detta.

 

Besök lågpriskedjor

Även om alla inte tror det, är det nämligen relativt vanligt numera att även de säljer barbord. Det går därför att göra bra fynd hos kedjor som IKEA, Rusta och liknande om man gillar deras stil. Vill du inte besöka lågpriskedjorna fysiskt, glöm inte att du i många fall även kan ta del av deras utbud på nätet, via deras hemsida och där se om de säljer något passande eller inte. Vissa av kedjorna låter dig även beställa hem det du vill köpa via hemsidorna.

 

Överväg att bygga barbordet på egen hand

Gillar man att snickra och fixa och är lite händig av sig kan detta ofta vara ett bra alternativ, åtminstone om man vet hur man får tag på billigt virke också. Barbord har oftast nämligen inte en särskilt avancerad konstruktion så att snickra ihop detta behöver inte vara så svårt, men gör man jobbet själv tenderar det förstås ofta att bli billigare än att köpa något färdigt. Som ett tips ka vi även nämna att det finns många bra guider till att snickra ihop barbord på nätet som det kan vara värt att ta en titt på om detta alternativ känns intressant.

Gör om gamla möbler eller byggnadsmaterial till barbord

Detta låter kanske hur konstigt som helst, men är man händig och gillar att snickra kan många andra möbler, som t.ex. vanliga bord, pallar, bokhyllor och liknande faktiskt ganska lätt göras om till ett barbord till en minimal kostnad. Så se dig omkring för att se vilka möbler du har där hemma som du kanske inte använder så mycket idag och som du därför skulle kunna tänka dig att göra om.

Glöm inte att man även kan köpa äldre möbler på loppisar och liknande för att göra om. (Dock ser man sällan barbord till salu på dessa ställen, tyvärr)

 

Shoppa online

Även detta är ett utmärkt sätt att få ned kostnaderna på, för nätbutikerna har lättare för att hålla sina priser förmånliga än traditionella butiker. Eftersom det finns gott om nätbutiker som säljer barbord och även andra möbler online idag är därför detta något man absolut bör försöka dra nytta av genom att handla hos dem.